alpsko mesto

Pozdravljeni, danes je nedelja, 26. marec 2017


Odziv župana na odločitev sveta ZD Idrija glede (ne)imenovanja direktorja zavoda

Svet Zdravstvenega doma Idrija je na zasedanju pred dnevi odločil, da nobenemu od kandidatov, ki sta se prijavila na razpis za direktorja te ustanove, ne da podpore. Med prijavljenima je bila tudi sedanja direktorica zavoda Urška Močnik. Idrijski župan Bojan Sever se je na to odločitev sveta zavoda ZD Idrija odzval z novinarsko konferenco, na katero je povabil tudi predsednico sveta ZD Idrija Natalijo Kovač Jereb.

Sever je odločitev sveta zavoda ZD Idrija, da ne podpre sedanje direktorice Urške Močnik še za en mandat, označil kot napačno in ne dovolj premišljeno, podvomil je tudi, da bi nov razpis prinesel primernega kandidata. Po njegovih besedah ima enako stališče do odločitve sveta tudi cerkljanski župan Jurij Kavčič. Sever je poudaril, da je zavod pred večjimi investicijami v obeh občinah ustanoviteljicah, pod vodstvom Močnikove posluje strokovno in pozitivno, direktorica pa uživa tudi zaupanje lokalnega gospodarstva, katerega delničarji so se odločili za prihodnja intenzivnejša vlaganja v izboljšanje ponudbe zdravstvenih storitev na Idrijskem, vse omenjeno pa je vezano na aktivnosti, ki jih vodi sedanja direktorica. Sever meni, da je svet zavoda pri svoji odločitvi podlegel anonimnim prijavam in učinku slabih odnosov v kolektivu. Župan ugotavlja, da zaradi prevelikih razhajanj sodelovanje med direktorico in svetom zavoda ni več možno, zato je svet pozval k odstopu.

Natalija Kovač Jereb, predsednica sveta ZD Idrija je poudarila, da sedemčlanski svet deluje zakonito in v skladu s svojimi pristojnostmi, podpira razvojne projekte v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi si prizadeva za uresničevanje javnega interesa, ki je - kakovostno javno zdravstvo. Na glasovanju, ki je potekalo tajno, so, kot je poudarila, odločali vsak po svoji vesti, Močnikove pa niso podprli, ker jih ni prepričala svojim programom zavoda za naslednji mandat.

Kovač Jerebova je županu že ponudila svoj odstop z mesta predsednice sveta ZD Idrija, ostali člani sveta pa se bodo o tem odločali vsak zase, je še pojasnila Kovač Jerebova.

Svoj pogled na to problematiko bo na torkovi novinarski konferenci osvetlila tudi direktorica ZD Idrija in kandidatka za nov mandat Urška Močnik.

TPL_OBCINA_ADDITIONAL_INFORMATION

Uradne ure

Uradne ure v občinski upravi:

  • v ponedeljek od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure,
  • v sredo od 8. do 12. ure in od 13. do 17. ure,
  • v petek od 8. do 12.30 ure

Uradne ure v sprejemni pisarni občinske uprave Občine Idrija:

  • v ponedeljek, torek, četrtek od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure,
  • v sredo od 8. do 12. ure in od 13. do 17. ure,
  • v petek od 8. do 12.30 ure
Občina Idrija
Mestni trg 1
5280 Idrija

tel.: 05 37-34-500
fax: 05 37-34-531
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
spletna povezava: www.idrija.si 

Matična št.: 5880068
Davčna št.: 20497423
TR: SI56 0123 6010 0014 725

iobcinaidrija turizemsoutheast europegeoparkcamis-logolas-knjiznica

© 2017 Občina Idrija  |  Pravno obvestilo  |  Kontakt  |  Avtorji 1