alpsko mesto

Pozdravljeni, danes je nedelja, 26. marec 2017


Predšolska vzgoja in izobraževanje

Izvajanje predšolske vzgoje je ena od temeljnih nalog lokalne skupnosti. Občina Idrija je ustanoviteljica javnega zavoda Vrtec Idrija, ki dejavnost vrši v petih enotah. Zakonske spremembe so pozitivno vplivale na vključitev večjega števila otrok v vrtec, kar je nedvomno družbeno koristno, pomeni pa povečano finančno obremenitev občinskih proračunov, ki morajo zagotoviti investicijske potrebe in prevzamejo tudi pretežen delež financiranja dejavnosti (v občini Idrija cca. 77 %, ostalo pokrijejo starši). Na investicijskem področju Občina Idrija načrtuje gradnjo novega 4 oddelčnega vrtca v Črnem Vrhu, enota Spodnja Idrija je zelo dotrajana in je potrebno pripraviti projekt nadomestne gradnje, prav tako je sanacija ( strehe) predvidena v Prelovčevi ulici.

Na področju osnovnošolskega izobraževanja je Občina Idrija ustanoviteljica OŠ Spodnja Idrija, OŠ Idrija, OŠ Črni Vrh in CIU Nikolaj Pirnat Idrija. Naloga občine je poskrbeti za primerne prostorske pogoje za izvajanje programov osnovnega izobraževanja in za plačilo materialnih stroškov teh programov, stroške dela pa pokriva državni proračun. Pomembna obveza občine je financiranje šolskih prevozov, ki se izvajajo na 8 avtobusnih linijah in na 11 relacijah s kombiniranimi vozili.
Povečevanje vpisa se kaže na področju glasbenega šolstva, ki pa ga država, ki zagotavlja plače učiteljem, omejuje. Naša občina ima že doslej nadpovprečno število učencev v glasbeni šoli, kar je odraz tradicije in kvalitete šole.. Načrtovana je usposobitev dodatnega dela podstrehe za dvorano in dva vadbena prostora.

Na investicijskem področju je osnovna naloga občine kvalitetno vzdrževati že zgrajene objekte, zagotoviti pogoje za pridobitev uporabnih dovoljenj za objekte, ki jih še nimajo in postopno dograditi, kar še manjka. Kot drugje, so tudi naši nekaj desetletij stari šolski objekti potrebni energetske sanacije.

Osnovna šola Idrija - http://www.osnovna-sola-idrija.si/

Glasbena šola Idrija - http://www.glasbenaidrija.net/

CIU.N.Pirnat - http://www.ciu-np.si/

TPL_OBCINA_ADDITIONAL_INFORMATION

Uradne ure

Uradne ure v občinski upravi:

  • v ponedeljek od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure,
  • v sredo od 8. do 12. ure in od 13. do 17. ure,
  • v petek od 8. do 12.30 ure

Uradne ure v sprejemni pisarni občinske uprave Občine Idrija:

  • v ponedeljek, torek, četrtek od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure,
  • v sredo od 8. do 12. ure in od 13. do 17. ure,
  • v petek od 8. do 12.30 ure
Občina Idrija
Mestni trg 1
5280 Idrija

tel.: 05 37-34-500
fax: 05 37-34-531
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
spletna povezava: www.idrija.si 

Matična št.: 5880068
Davčna št.: 20497423
TR: SI56 0123 6010 0014 725

iobcinaidrija turizemsoutheast europegeoparkcamis-logolas-knjiznica

© 2017 Občina Idrija  |  Pravno obvestilo  |  Kontakt  |  Avtorji 1