- O OBČINI
- OBČINSKA UPRAVA
- ORGANI OBČINE
- E-OBČINA
- NOVICE IN OBJAVE
- KONTAKTI
- TURIZEM
Idrijsko-cerkljanska razvojna agencija in Društvo za promocijo in zaščito idrijskih jedi si prizadevata, da bi tradicionalne idrijske žlikrofe približali tudi samopostrežnim restavracijam in obratom družbene prehrane, zato zanje pripravljata posebno kuharsko delavnico.
Za popestritev in bolj zdrav način prehranjevanja se vse več tradicionalnih jedi vključuje tudi na jedilnike v obratih družbene prehrane. Pri tovrstnih kulinaričnih specialitetah pa je potrebno še toliko skrbneje popaziti na pravilno pripravo ter serviranje jedi. Da bi jih seznanili z možnostjo popestritve jedilnikov s pripravo idrijskih žlikrofov in različnih načinov serviranja, ICRA in Društvo za promocijo in zaščito idrijskih jedi avgusta pripravljata posebno kuharsko delavnico za gostinske delavce in osebje v obratih družbene prehrane. Na delavnici, ki jo bo vodil znani idrijski kuharski strokovnjak in organizator dela v gostinstvu Boštjan Novak, bodo udeležence seznanili s posebnostmi kuhanja svežih in zamrznjenih žlikrofov ter primeri serviranja te jedi v obratih družbene prehrane oziroma samopostrežnih restavracijah, zlasti z ravnanjem na tako imenovani izdajni liniji. Cilj delavnice je približati idrijske žlikrofe obratom družbene prehrane ter samopostrežnim restavracijam, ki si želijo popestriti jedilnike tudi s ponudbo tradicionalnih slovenskih jedi. Mentor bo prikazal tudi vsaj pet najustreznejših načinov serviranja idrijskih žlikrofov, primernih za tovrstne obrate, kjer je zaradi specifično nizke prodajne cene potrebno še posebej paziti na materialne stroške.